-Tænd ovnen på 175°C.
-Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad. (Tag en gryde, hæld lidt vand i. Sæt en lille skål med chokoladen ned i gryden, lad det simre indtil chokoladen er smeltet)
-Skyl appelsinerne og riv skallen. Bland mel, cacao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.
-Rør smør og sukker sammen i en anden skål, til det er cremet og sukkeret er er opløst.
-Kom æggene, et af gangen, i skålen med smør og sukker, rør godt imellem hvert æg.
-Kom nu den smeltede chokolade i og rør godt. Tilsæt mel- og cacaoblandingen. Tilsæt vand og mælk lidt af gangen og rør godt.
-Kom dejen op i smurte sandkageforme, der er drysset med mel.
-Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn. Tag herefter kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist. Drys det sidste hakkede chokolade ud over den færdigbagte kage. |